Vanaf €200 gratis verzending! Bekijk meer

WIN EEN ZIP TYPE 1 VOOR MAAR €1!

Remblokken Vervangen

Remblokken Vervangen

Fresh Parts |

Waarom het nodig is om remblokken te vervangen:

Versleten remblokken kunnen aanzienlijke schade toebrengen aan de remschijf, wat uiteindelijk resulteert in verminderde remprestaties en de noodzaak om een nieuwe remschijf aan te schaffen, die niet goedkoop zijn. Zorg er altijd voor dat je minimaal 1 mm frictiemateriaal overhoudt.

Procedure voor het vervangen van remblokken:

  1. Losmaken van de remklauw: De remklauw is meestal bevestigd aan de voorvork met twee bouten. Deze bouten kunnen worden losgedraaid met een ringsleutel of inbussleutel. Let op: Open nooit de twee andere bouten op de klauw zelf, omdat deze de twee helften van de klauw bij elkaar houden. Schuif vervolgens voorzichtig de klauw volledig van de remschijf af.

  2. Verwijderen van de borgpennetjes: Deze pennetjes bevinden zich vaak onder een plastic hoesje of een beschermkapje dat gemakkelijk kan worden verwijderd. Het aantal pennetjes kan variëren, afhankelijk van de remklauw. Sommige remblokjes zijn op één centraal punt bevestigd, terwijl andere aan beide zijden een pen hebben.

Trek de kleine borgringen voorzichtig uit met een punttang, zodat het pennetje eruit geschoven kan worden. Nadat het pennetje is verwijderd, kunnen de remblokken worden uitgenomen.

  1. Vervangen van de remblokken: Breng altijd een beetje kopervet aan op de achterkant van de nieuwe remblokken voordat je ze plaatst (dus aan de zijde met het speciale remmateriaal). Zorg ervoor dat het frictiemateriaal altijd naar de binnenkant van de klauw is gericht (waar de remschijf tussen komt). Druk nu voorzichtig het pennetje weer op zijn plaats nadat je het licht hebt ingevet. Plaats daarna de borgpinnetjes terug, samen met het plastic beschermkapje.

Tip: Als de zuigers van de remklauw te dicht bij elkaar staan, waardoor je de blokken er niet tussen kunt krijgen, druk ze dan voorzichtig uit elkaar. Gebruik echter geen scherp gereedschap, omdat dit de zuigers kan beschadigen en lekkage kan veroorzaken.

  1. Bevestigen van de remklauw: Schuif de remklauw voorzichtig over de remschijf. Als dit niet lukt omdat de blokken te dicht bij elkaar staan, kun je een platte schroevendraaier gebruiken om ze voorzichtig iets uit elkaar te duwen. Draai vervolgens de 2 bouten stevig vast.

  2. Controleren van de remblokken: Controleer of de remblokken nog voldoende dikte hebben. Dit kan meestal snel worden gecontroleerd door in de remklauw te kijken en de dikte van het frictiemateriaal te beoordelen.