Vanaf €200 gratis verzending! Bekijk meer

WIN EEN ZIP TYPE 1 VOOR MAAR €1!

Vertanding Vervangen

Vertanding Vervangen

Fresh Parts |

Stap 1: Haal eerst je carterkap eraf.

 Stap 2: Haal de moer bij je koppelingshuis los, wanneer je de koppeling wilt blokkeren kan je een koppeling blokkeersleutel gebruiken.

 Stap 3: Haal vervolgens het geheel van koppeling en poulies van de as van je vertanding af.

Stap 4: Haal je achterwiel van je scooter af. Indien nodig ook de uitlaat eraf halen.

Stap 5: Laat nu je scooter op een blok hout of iets dergelijks steunen zodat het blok gewoon wat van de grond is zeg maar.

Stap 6: Nu zie je bij de as waar je poulies opzaten, daar in de buurt zitten ook een aantal inbusboutjes, draai die allemaal los

Stap 7: Nu zal al de olie eruit gaan, dus zorg dat je er een bakje onder heb staan

Stap 8: Nu kan je de hele vertanding er uit trekken, eerste de as waar de poulies opzaten met de deksel er aan vast, vervolgens het kleine middelste asje en dan als laatst je achteras(er zitten ook 2 ringetjes op de middelste as)

Stap 9: Zorg dat al de pakking resten van de oude pakking tussen vertandingsdeksel en carter weg zijn

Stap 10: Doe je nieuwe achteras in je carter, en vervolgens het kleine middelste asje(vergeet de 2 ringetjes op de middelste as niet)

Stap 11: Nu kan je de vertandingsdeksel met as (en een nieuwe pakking) er weer op zetten, en dan al de inbusjes weer vast draaien.

Stap 12: Nu kan je aan de bovenkant van de carter de olieplug eruit draaien en daar de nieuwe vertandingsolie erin doen.

Stap 13: Nu kan je het achterwiel erop zetten.

Stap 14: Nu kunnen je achterpoulies met koppeling en v-snaar er weer op schuiven en vervolgens het koppelingshuis er op en de moer daar aandraaien.

Stap 15: Nu kan je carterkap er weer op en ben je klaar.